Afgelopen December heeft WijWonen met DUWO gepraat over het Programma van Eisen (PvE).

Het PvE bepaalt waar jouw kamer aan moet voldoen en welke aspecten meegenomen moeten worden zodat jij fijn kan wonen.

Denk hierbij aan opstellingen, afmetingen, materiaal en kleur van individuele en gezamenlijke keukens en badkamers. Maar ook ideeën over verwarming, stroomtoevoer en wifi. Uiteraard is de toegankelijkheid en veiligheid van complexen ook besproken en is er gepraat over de extra voorzieningen zoals vuilafvoer, wasserette, common room en fietsenstalling.

We hebben zelf ook nog een aantal punten aangedragen waar steeds meer behoefte aan is, zoals de optie om kamers gestoffeerd en gemeubileerd aan te bieden. Tegenwoordig wordt er ook veel online besteld en het verzorgen van een centraal punt waar pakketten afgeleverd kunnen worden, werd ook als suggestie gedaan.

De bijeenkomst vond plaats in de common room van het recent gebouwde International Student House in een open sfeer. Tijdens de voorstelronde werd ook even ieders woonsituatie aangestipt. Hieruit bleek dat het gevarieerde palet van woonproducten –van zelfstandige studio tot kamer in een studentenhuis- goed vertegenwoordigd werd. Dit alles leidde tot een vruchtbare middag.

DUWO is aan de slag gegaan met onze ideeën en we hopen dit terug te zien in de nieuwe gebouwen!